KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Greece and the EU: The SYRIZA Factor

Dimitrios Triantaphyllou

21 Mart 2015 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Avrupa Konuşmaları” toplantı dizisinin yedincisinde Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Dimitrios Triantaphyllou’yu misafir edeceğiz. Triantaphyllou, Yunanistan’da yapılan Ocak 2015 seçimlerinin orta ve uzun vadeli muhtemel sonuçlarını ele alacağı sunumunda, Avrupa Birliği içindeki yönelimleri değerlendirecek. Toplantı 21 Mart Cumartesi günü saat 17:00’de Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

Dimitrios Triantaphyllou, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ nde öğretim üyesidir ve aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi’nin de direktörlüğünü yürütmektedir. Lisans derecesini California Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Tarih’ten alan Triantaphyllou,  yüksek lisans derecesini Tufts Üniversitesi Fletcher Hukuk ve Diplomasi Fakültesi’nden  Hukuk ve Diplomasi alanında, doktora derecesini aynı üniversiteden Uluslararası İlişkiler alanında “ The Impact of the National Minorities on the Foreign Relations of the States of the Southern Balkans in the post Cold War Era: The Search for Stability and Security”  " başlıklı  tezle almıştır.  Akademik ilgi alanları arasında Avrupa Birliği dış politikası, Avrupa güvenliği politikası, Karadeniz ve Güneydoğu Avrupa güvenliği ile Türkiye-Yunanistan ilişkileri bulunmaktadır; bu konularda Yunanca ve İngilizce kaleme aldığı birçok makalesi bulunmaktadır.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

**Toplantının dili İngilizcedir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.