KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Post-Islamism(s) in the Middle East

Mojtaba Mahdavi

10 Aralık 2013 Salı 18:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı dizisinin on yedincisinde Kanada Alberta Üniversitesi'nden Dr. Mojtaba Mahdavi Yimisafir edeceğiz. Mahdavi, “Post-Islamism(s) in the Middle East” başlığı altında gerçekleştireceği sunumunda, Ortadoğu’da İslamcılığın farklı tezahürlerini, bunların İslamcılık sonrası düşünceye nasıl zemin hazırladığını ve siyasi düzlemle etkileşimi bağlamında İslamcılık sonrası düşünceyi değerlendirecek. Toplantı 10 Aralık Salı günü saat 18:00’de Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

Mojtaba Mahdavi, Kanada Alberta Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yüksek lisans derecelerini Kanada Ontario Üniversitesi ve Hindistan Pune Üniversitesi'nden alan Mahdavi, doktorasını Ontario Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Akademik anlamda İslam dünyasında siyaset, Ortadoğu’da din ve siyaset ilişkileri, modern İslam siyaset düşüncesi gibi alanlarla ilgilenmektedir. Bunun yanında “İslam dünyasında İslamcılık sonrası eğilimler” isimli bir araştırma projesi yürütmektedir. Bundan önceki araştırma projesinin bir ürünü olarak W. Andy Knight’la birlikte editörlüğünü yaptığı Towards 'the Dignity of Difference': Neither 'the Class of Civilizations' nor 'the End of History  isimli bir kitabı yayımlanmıştır. Ayrıca Mahdavi’nin konu üzerine yazdığı pek çok makalesi mevcuttur.

 

*Toplantı dili İngilizcedir.
 **Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.