KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

The Future of Muslim Brotherhood

Omar Ashour

13 Ekim 2014 Pazartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı dizisinin yirmincisinde Exeter Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü’nden Dr. Omar Ashour’u misafir ediyor. Ashour, Mısır’da darbe sonrası dönemde Müslüman Kardeşler’in pozisyonlarını ve hareketin geleceğini değerlendireceği bir sunum yapacak. Toplantı, 13 Ekim Pazartesi günü saat 15:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak. Sunumun dili İngilizce olacaktır.

Omar Ashour, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Kahire Amerikan Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora derecesini Kanada McGill Üniversitesi’nden alan Ashour, bir süre burada siyaset bilimi dersleri verdi. Exeter Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezi Direktörü olarak görev yapan Ashour, akademik faaliyetlerine aynı üniversitenin İslam ve Arap Çalışmaları Enstitüsü’nde devam etmektedir. Akademik ilgi alanları arasında İslami hareketler, demokratikleşme ve Arap ayaklanmaları başlıkları öne çıkmaktadır. Ashour, Ortadoğu siyaseti ve Ortadoğu’da siyasi hareketlilik üzerine pek çok güncel makalenin yazarıdır. Ayrıca The De-Radicalization of Jihadists: Transforming Armed Islamist Movements (New York, 2009) isimli bir de kitabı vardır.

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.