KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Körfez Ülkelerinin Ortadoğu Politikaları

Ömer Faruk Korkmaz

24 Ekim 2015 Cumartesi 13:00 Salon: ZEYREK SALONU

KAM “Ortadoğu Konuşmaları” konuşma serisinin Ekim ayındaki toplantısında SEDAV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korkmaz’ı misafir edecek. Korkmaz, Körfez ülkelerinin Ortadoğu politikalarına dair bir sunum yapacak. Toplantı 24 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’te Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

Ömer Faruk Korkmaz, Pakistan/İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans ve dinler tarihi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara İlahiyat’ta Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda “Günümüzde Zerdüştlük” başlıklı teziyle doktora derecesi aldı. Bir süre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İslam dünyasında kurulan ilk STK’lardan biri olan Uluslararası Müslüman Öğrenci Teşkilatları Federasyonu (IIFSO)’nun genel sekreterliği yaptı. D-8’in kuruluşunda etkin rol oynadı. Daha sonra eğitim alanında çeşitli faaliyetlere yoğunlaştı. Yurtiçinde ve yurtdışında İslam Dünyası ve eğitim ile ilgili konularda birçok seminere ve konferansa katıldı; çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayımlandı. Hâlihazırda Sürekli Eğitim ve Dayanışma Derneği (SEDAV)’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Yabancı Öğrenciler Vakfı (SIRF)’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi ve KÜTTAB Derneği yönetim kurulu başkanıdır. Cumartesi akşamları güncel gelişmelerin tartışıldığı TRT ARAPÇA’daki “Min İstanbul” adlı programın yapımcılarındandır.

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM    

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.