- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- SAM
- YAYINLAR
- HAYAL PERDESİ
SAM YAYINLAR
SAYI 48 YIL: 2015
18 Eylül 2015 Cuma
Hayal Perdesi’nin 48. Sayısı Çıktı!
Yayın hayatına matbu devam eden Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Eylül-Ekim 2015 tarihli 48. sayısı çıktı.
Derginin Vizyon sayfalarında Sessizliğin Bakışı, Şeytanın Gözleri, Hitler’e Suikast, Aç Kalpler ve Victoria filmlerinin eleştirileri yer alıyor. Portre sayfalarında ise Woody Allen filmografisi değerlendiriliyor.
Söyleşibölümünde Gişe Memuru ile tanınan Tolga Karaçelik ile konuştuk. Kamera Arkası’nda Sinan Sertel’le ilk uzun metrajı Bir Gün Bir Çocuk, Türk Sineması Araştırmaları’nda sinema yazarı Ali Can Sekmeç ile Arakon Kardeşlerin sinemamızdaki yeri, Akademi’de ise Yavuz Özer’le “Sinemasal Anlamın Oluşumunda Mekânın Etkisi” tezi hakkında yapılan röportajlar yer alıyor.
Açık Alan’da Türk sinemasının ilk polisiye kurgulu filmleri hakkında bir kronoloji sunulurken Belgesel Odası’nda Ülkesiz Şarkılar ele alınıyor.
Büyülü Gerçeksayfalarında Cihan Aktaş Dr. Jivago filmini edebiyat-sinema ilişkisi bağlamında değerlendirirken, Uzaktan Kumanda’da Nükhet Sirman bu sezon final yapan Kara Para Aşk ve Karadayı dizilerini final kurguları üzerinden tartışıyor.
Canlandırmasayfalarında Çekoslovakya animasyonunun tarihi gelişimi inceleniyor. Malumatfuruş’ta Yurttaş Kane’in vizyon yıldönümünde Orson Welles sinemaya kattığı sihirle anılıyor.
Sinefilbölümünde Ingmar Bergman’ın ölümsüz yapıtı Güz Sonatı, Eskimeyen Filmler’de ise Halit Refiğ filmi Karılar Koğuşu ele alınıyor.
Kitaplıksayfalarında Sinema ve Politika ile Hayret Perdesini Temâşa-Ayşe Şasa Kitabı değerlendiriliyor. Kulis’in bu sayıdaki konuğu ise Kusursuzlar filminin senaristi olarak tanıdığımız Emine Yıldırım.
Dergiye Nereden Ulaşabilirim?
Hayal Perdesi’ne Eylül ortasından itibaren tüm Türkiye’de D&R mağazalarında ve seçkin kitabevlerinden ulaşabilirsiniz.
İnternet Satışı: babil.com, kitapyurdu.com, dergiyurdu.com
Hayal Perdesi Sinema Dergisi
Vefa Cad. No:48 34134Vefa/İstanbul
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ