Yıldırım Ağanoğlu

 

1968 yılında İstanbul doğdu. İlk orta ve lise eğitimini İstanbul'da bitirdi. 1985 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalında hazırladığı "Türkiye'de Göç ve Göçmen Meselesi, Balkan Harbi Sonrası Örneği (1912-1914)" başlıklı çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Balkanlar'ın Makûs Talihi GÖÇ (2001), 1896'da Kosova Vilayeti Salnamesi ve Üsküp Kitabı  (2008) adlı kitapları yayınlandı. Türklerin Rumeli'ye Çıkışının 650. Yıldönümü, 650.Yıl Sempozyumu ve Uluslararası Köprüler Kurduk Balkanlara Sempozyumu kitaplarını yayına hazırlayan Ağanoğlu, Bosna-Hersek İle İlgili Arşiv Belgeleri, Gökkubbe Altında Birlikte Yaşamak, Osmanlı Yönetiminde Makedonya, Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kosova Vilâyeti, Osmanlı Arşiv Belgelerinde Arnavutluk adlı kitap çalışmalarının uzman heyeti içinde yer aldı.
1988 yılında T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda resmi olarak göreve başladı. Kurumda 2004 yılından itibaren Rumeli Araştırmaları Grup Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 1996'dan itibaren genel merkezi İstanbul Fındıkzade'de bulunan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nde aktif olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerine devam etmektedir. Derneğin yayın organı Rumeli'nin Sesi dergisinin editörlüğünü yürütmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.