Zahide Tuba Kor

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisansını (2003) ve Türkiye-Suriye ilişkileri üzerine yazdığı teziyle yüksek lisansını (2007) tamamladı. Anlayış dergisinde yazar ve editör (2004-2010), BİSAV Küresel Araştırmalar Merkezi’nde koordinatör yardımcısı (2010-2014) olarak çalıştı. Halihazırda yabancı basından Türkiye, Ortadoğu ve dünya siyasetiyle ilgili tercümeler yapıyor ve çeşitli STK’larda Ortadoğu’yla ilgili seminerler veriyor. Araştırma konuları arasında Ortadoğu, dinler ve mezhepler tarihi bulunan Kor’un yayınlanmış çok sayıda yazısı, infografiği ve tercümesi bulunuyor. (http://ortadogugunlugu.blogspot.com.tr/).

Yayınlanmış telif veya tercüme kitapları şunlardır:

Diktatörlük ile Devrim Arasında Arap Dünyasının Krizleri, Ortadoğu Konuşmaları: Bölgesel ve Küresel Perspektiften “Arap Baharı”, Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu: Yolcularla Söyleşiler [Witnesses of the Freedom Flotilla: Interviews with Passengers], Ortadoğu’nun Aynası Lübnan, Siyonizm Düşünden İşgal Gerçeğine Filistin.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.