Fatih Bayram

1974 yılında Çarşamba (Samsun)’nın Kuşçulu Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra orta ve lise tahsilini ise Çarşamba İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Tarih Bölümü (Çift Anadal) mezunudur.

Yüksek lisans derecesini 2000 yılında “Ebubekir Ratib Efendi as an Ottoman Envoy of Knowledge Between the East and the West”(Doğu ile Batı arasında bir Bilgi Elçisi Olarak Ebubekir Ratib Efendi) başlıklı teziyle Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü’nden aldı. Aynı bölümde 2008 yılında hazırladığı “Zaviye-Khankahs and Religious Orders in the Province of Karaman: Seljukid, Karamanid and Ottoman Periods, 1200-1512” (Karaman Eyaleti’nde Zaviye-Hankahlar ve Tarikatlar: Selçuklu, Karamanoğlu ve Osmanlı Dönemleri, 1200-1512) başlıklı teziyle doktora derecesini almaya hak kazandı.

2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında Chicago Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nde bir yıl süreyle misafir öğrenci olarak bulundu. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih kürsüsünde öğretim üyesidir. Bir giriş yazısıyla birlikte yayına hazırladığı Bursalı Şevki Çelebi’nin Menâkıb-ı Ebu İshak-ı Kâzerûnîadlı eseri, 2016 yılında  Türkiye Yazma Eserler Kurumu tarafından yayımlanmıştır. İlgi alanları arasında medeniyetler tarihi ve karşılaştırmalı siyasi sistemler gibi konular bulunmaktadır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.