SEMİNERLER

Hadis Okumaları

Müjdat Uluçam
Bu se­mi­ner­de, 2002 Ba­har dö­ne­min­de baş­lat­mış ol­du­ğu­muz kla­sik ha­dis mec­mu­ala­rın­dan be­lir­li bö­lüm­le­ri oku­ma­ya de­vam ede­ce­ğiz. Bu dö­nem­de, Bu­hâ­rî’nin ­mi­u’s-Sa­hîh ad­lı ese­ri­nin Ki­­bü’l-İ’ti­sâm bi’l-Ki­tâb ve’s Sün­ne bö­lü­mü oku­na­cak­tır. Ha­dis me­tin­le­ri oku­nup, ter­cü­me edil­dik­ten son­ra se­ned ve me­tin in­ce­le­me­si ya­pı­la­cak, se­ned­de yer alan râ­vî­ler hak­kın­da bil­gi ve­ri­le­cek, cerh ve ta’dil, gü­ve­ni­lir­lik ve­ya za­yıf­lık açı­sın­dan du­rum­la­rı­na de­ği­ni­le­cek, ha­dis­le­rin âyet­ler, İs­lâm inanç ve pren­sip­le­ri ışı­ğın­da şer­hi­ne, yo­rum­lan­ma­sı­na ve an­la­şıl­ma­sı­na ça­lı­şı­la­cak­tır.
Bu se­mi­ner­ler ara­cı­lı­ğıy­la ön­ce­lik­li ola­rak ka­tı­lım­cı­la­rın İs­lam’ın Kur’an’dan son­ra ikin­ci ve vaz­ge­çil­mez kay­na­ğı olan ha­dis­ler­le ve te­mel kay­nak­lar­la yüz­leş­me­si­ne, geç­miş­te ve gü­nü­müz­de sözko­nu­su ha­dis­le­rin İs­lam top­lu­mu­nu in­şa­da ic­ra et­ti­ği fonk­si­yo­nun öğ­re­nil­me­si­ne ça­lı­şı­la­cak­tır.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.