SEMİNERLER

Medya, Sermaye, Siyaset

Mücahit Küçükyılmaz
Sözlü, yazılı ve elektronik aşamalardan geçen ve günümüzde her üçünü de birarada tutarak çoklu ortamlardan kitlelere ulaşan medya, ardındaki insan unsuru ile birlikte önem arz eden bir güç. Bu seminer çerçevesinde, medyanın kendi doğasından kaynaklanan yapısal sorunlar ile onun iş tutma biçiminden kaynaklanan işlevsel sorunlar ele alınacak. Birincisi ile ilgili kuramsal çerçeve çizildikten sonra, ikinci sorun daha çok güncel örnekler üzerinden tartışılacak. Medya-sermaye-siyaset arasındaki ilişkiler ağının niteliği, etik yasalarının bu ilişki biçimine etkisi ve medyanın muhatabı konumundaki bireylerin bu ilişkiden doğrudan ya da dolaylı olarak nasıl etkilendikleri, seminerde işlenecek konular arasında yer alıyor.
Anahtar sözcükler: Medium, iletişim, iletim, gösteren-gösterilen-gösterge, söz-yazı, imaj, gerçeklik, haber, kitle, etik, manipülasyon, dezenformasyon, mizenformation, sürenformasyon, baştan çıkarma, yanılsama, tekel, temerküz, bütünleşme, iktidar, muhalefet, ekonomi…

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Karagöz Salonu 12.11.2005 13:00 1
Karagöz Salonu 19.11.2005 13:00 1
Karagöz Salonu 26.11.2005 13:00 1
Karagöz Salonu 3.12.2005 13:00 1

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.