SEMİNERLER

Hadis Okumaları

Müjdat Uluçam
Bu seminerler çerçevesinde, Buhârî’nin el-Câmiu’s-Sahîh adlı muazzam ve muhalled eserinin Kitâbü’l-İ’tisâm bi’l-Kitâb ve’s Sünne (Kitap ve Sünnete Bağlılık) bölümü tedris edilmeye çalışılacaktır. Hadis metinleri okunup, tercüme edildikten sonra sened ve metin incelemesi yapılacak, senedde yer alan râvîler hakkında tanıtıcı bilgiler verilecek, cerh ve ta’dil, güvenilirlik veya zayıflık açısından râvîlerin durumlarına değinilecek, hadislerin Kur’anıkerîm, İslâm inanç ve prensipleri ışığında yorumlanması ve anlaşılmasına gayret edilecektir.
Bu seminerler vesilesiyle öncelikli olarak katılımcıların İslâm’ın Kur’an’dan sonra vazgeçilmez ikinci kaynağı olan hadis/sünnet ve klasik temel kaynaklarla yüzleşmesine imkân sağlanacak, Hz. Peygamber’in İslâm toplumundaki rolü ve değeri üzerinde durulacak, geçmişte sünnet/hadislerin İslâm toplumunu inşada icra ettiği fonksiyonun öğrenilmesine çalışılacak, gelenek ve modernizm arasında istikametini belirlemeye çalışan İslâm düşüncesine katkıda bulunulmaya çalışılacaktır.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Mavi Salon 15.04.2006 12:00 1
Mavi Salon 22.04.2006 12:00 1
Mavi Salon 29.04.2006 12:00 1
Mavi Salon 6.05.2006 12:00 1

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.