SEMİNERLER

Felsefî Antropoloji

Yaylagül Ceran Karataş
Fel­se­fî an­tro­po­lo­ji, özün­de in­sa­nın var oluş ve ‘in­san ol­ma’ sü­reç­le­ri­ni so­ru ko­nu­su edi­nen ve bu­nu ‘fel­se­fî’ sor­gu­la­ma ze­mi­nin­de su­nan bir dü­şün­me tar­zı­dır. Sche­ler, ta­rih­sel sü­re­ci tah­lil ede­rek fel­se­fî an­tro­po­lo­ji­nin ge­nel sı­nır­la­rı­nı şu ge­le­nek­ler­den ha­re­ket­le te­mel­len­di­rir:
a) İb­ra­hi­mî Ge­le­nek, b) Fel­se­fî Ge­le­nek, c) Bi­lim­sel Ge­le­nek
Bu ge­le­nek­le­rin te­mel de­ğer­le­ri ve dün­ya­yı yo­rum­la­ma form­la­rı ışı­ğın­da ge­liş­tir­dik­le­ri ön­cül­ler­de (ör­ne­ğin, “İn­san, Tan­rı’nın zih­nin­de­ki ta­sav­vur­dur”, “İn­san (Tan­rı), in­sa­nın zih­nin­de­ki ta­sav­vur­dur”, “İn­san, Tan­rı’nın me­ka­nik ve or­ga­nik oyun­ca­ğı­dır”) ya­şa­nan ça­ğın ba­kış açı­sı ve prob­lem­le­ri­nin et­ki­si bağ­la­mın­da te­mel­len­di­ri­len in­san tek bo­yu­tuy­la ele alın­mış­tır. Bu çer­çe­ve­de in­sa­nın bü­tün­sel­li­ği par­ça­lan­mış ve ken­di ol­mak­lı­ğıy­la il­gi­li şüp­he­le­ri de­rin­leş­ti­ril­miş­tir. Fel­se­fî an­tro­po­lo­ji bu par­ça­lan­mış­lı­ğın ve ya­şa­nan bu sü­re­cin se­bep ve so­nuç­la­rı­nı in­ce­le­yen bir fel­se­fî sor­gu­la­ma­dır.
Bu se­mi­ner­de aşa­ğı­da­ki so­ru­la­ra ce­vap ara­mak su­re­tiy­le fel­se­fî an­tro­po­lo­ji ça­lış­ma­la­rı ko­nu­sun­da bir alt­ya­pı oluş­tur­mak he­def­len­mek­te­dir: Fel­se­fî an­tro­po­lo­ji ne­dir? Fel­se­fî an­tro­po­lo­ji te­ori­le­ri ve so­run alan­la­rı ne­ler­dir? Ça­ğı­mız­da fel­se­fî an­tro­po­lo­ji han­gi so­ru ve so­run­lar­la il­gi­len­mek­te­dir?
 
 
 
12, 19, 26 Ni­san, 3 Ma­yıs Cu­mar­te­si
Şa­kir Ko­ca­baş S. 14.00-14.50

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
ŞAKİR KOCABAŞ 12.04.2008 14:00 1
ŞAKİR KOCABAŞ 19.04.2008 14:00 1
ŞAKİR KOCABAŞ 26.04.2008 14:00 1
ŞAKİR KOCABAŞ 3.05.2008 14:00 1

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.