SEMİNERLER

Senaryo Yazmak II

Gökhan Yorgancıgil

 

Si­ne­ma­yı her­kes se­ver. Film iz­le­me­yi sev­me­yen in­san bul­mak zor­dur. Hat­ta bir adım öte­si­ne gi­der­sek ço­ğu ki­şi­nin gön­lün­de ya­tan as­lan­dır si­ne­ma... Bir yer­ler­de, bir za­man­lar... bel­ki bir fır­sat ele geç­se... ya­pı­la­bi­le­cek bir iş­tir si­ne­ma. Se­nar­yo yaz­mak ise si­ne­ma yap­ma­nın do­ğal ola­rak ilk adı­mı­dır. “Be­nim ha­ya­tım ro­man” kli­şe­si­ne uğ­ra­ma­dan, “Ah bir ya­za­bil­sem ne gü­zel se­nar­yo­lar var ak­lım­da” aç­ma­zı­na gir­me­den ya­pıl­ma­sı ge­re­ken bir iş­tir se­nar­yo yaz­mak... Ar­ka pla­nın­da en­te­lek­tü­el bir per­for­mans gerek­ti­ren, dün­ya gö­rü­şün­den ba­ğım­sız ol­ma­yan cid­di bir iş­tir. Öte yan­dan ide­olo­jik bir so­pa gi­bi algıla­mak da sa­na­ta say­gı­sız­lık­tır.
Bu se­mi­ner ça­lış­ma­sın­da, se­nar­yo yaz­ma­nın te­mel il­ke­le­ri üze­rin­de du­ru­la­cak, uzun ve he­ye­can­lı bir yol­cu­lu­ğa çık­ma­dan ön­ce gi­di­le­cek yol hak­kın­da bil­gi edin­mek ya­hut bir şeh­ri gez­me­den ön­ce bir şehir reh­be­ri­ne göz at­mak min­va­lin­den te­mel bil­gi­ler ve­ri­le­cek­tir. Se­nar­yo ya­za­rı­nın bü­yü­lü dün­ya­sı­na ula­şır­ken pra­tik bil­gi­ler­den uzak ka­lın­ma­ya­cak, bir iz­le­me ve oku­ma lis­te­si de oluş­tu­ru­la­cak­tır.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Karagöz Salonu 5.03.2011 14:00 2 Gökhan Yorgancıgil
Karagöz Salonu 12.03.2011 14:00 2 Gökhan Yorgancıgil
Karagöz Salonu 19.03.2011 14:00 2 Gökhan Yorgancıgil
Karagöz Salonu 26.03.2011 14:00 2 Gökhan Yorgancıgil

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.