SEMİNERLER

Sanat Felsefesi ve Estetik

Oğuz Haşlakoğlu

Ontolojik ve epistemolojik açıdan ele alındığında sanat yapıtı bitmiş bir eser ya da sonuç değil de meydana gelme fiili esasında anlaşılması öznel ve nesnel pek çok (ontolojik, psikolojik, sosyolojik, tarihsel vb.) katmanın bir araya gelmesi anlamını taşır. Yapılması gereken bu katmanların ayırt edilmesi kadar bir araya gelme koşullarının da ortaya konulmasıdır. Bu koşulların en temel olanlarından biri de sanat yapıtında “yapma” fiiline eşlik eden bir “olma” fiilinin birlikte ve “iç içelik” esasında nasıl anlaşılabileceğidir. Üç haftalık bu seminerde her hafta farklı bir düşünüre odaklanılarak 18. yüzyıldan bugüne değin sanat felsefesi ve estetik üzerine genel bir değerlendirme yapılacaktır. 18. yüzyılda Kant, 19. yüzyılda Hegel ve 20. yüzyılda Adorno’nun sanat üzerine mülahazaları sanat felsefesi ve estetik bağlamında tartışılacaktır.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Kırmızı Salon 30.03.2019 13:45 1 Oğuz Haşlakoğlu
Kırmızı Salon 6.04.2019 13:45 1 Oğuz Haşlakoğlu
Kırmızı Salon 13.04.2019 13:45 1 Oğuz Haşlakoğlu Telafi Semineri 20 Nisan 2019 tarihinde saat 12.30'da Kırmızı Salon'da yapılmıştır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.