SEMİNERLER

Başlangıç Olarak Ev

Enes Aluç

“İnsanlık çeşitlilikten tektipleşmeye doğru hızla yol alıyor. Tüm dünya bir Los Angeles’laşma süreci ile karşı karşıyadır” der Godfrey Reggio 1982 senesinde. Beğenileri yoğunlaştırıp hepsini aynı yerde toplamaktan imtina etmeyen oyun kurucular ortaya çıkan bu suni tipi de çoğaltmakta bir beis görmüyorlar.

Aynılaşmanın, sıradanlaşmanın, tektipleşmenin karşısında durulabilmek en güçlü amil olan evi anlamak ile mümkün olacaktır. Bu düşünceler ile başlangıç noktasının ev olması fikri etrafında şekillenecek seminerde evin farklı coğrafyalarda gösterdiği benzerliklerin ve zıtlıkların sebepleri, inancın evin teşekkülündeki belirleyici tavrı, mahremiyet düşüncesi ve sınırları gibi hususlar müzakere edilecektir.

İstanbul’u merkez alacak seminerde “Türk Evi”ni anlamak maksadıyla birtakım sorulara cevap aranacaktır.

Ev insanı yenileyen, tazeleyen, tekrar tekrar hazırlayan hareketli bir mekân mıdır yoksa en temel ihtiyaçlardan olan barınmayı karşılayan sabit bir mekân mıdır? Ev nedir? Neyin başlangıcıdır? Tarih içerisinde farklı anlamlar yüklenmiş midir? İnsan tabiatına uygun ev nasıl olur? İnsan tabiatına uygun olan ya da olmayan ev hem içinde yaşayanı hem de çevresini nasıl etkiler?
 

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Vefa Salonu 5.11.2022 17:30 1 Enes Aluç
Vefa Salonu 12.11.2022 17:30 1 Enes Aluç
Vefa Salonu 19.11.2022 17:30 1 Enes Aluç
Vefa Salonu 26.11.2022 17:30 1 Enes Aluç

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.