BİSAV EVENTS CALENDAR

Week 10

09

Mar

Poetik Okumalar II

Lütfi Şen

Bu atölye çalışmasında şiir kültürü üzerine değişik çalışmaları ele alarak, poetik okumalarla eleştirel ve teorik bir yapı meydana getirmeyi öncelemektedir.

Thursday, March 9, 2006

Sinema II

İhsan Kabil

Sam Sinema Grubu atölye çalışmasında okuma ve film seyirleri yaparak, sinemanın ne olduğu üzerine öncelikle eleştirel bir bakışın geliştirilmesine çaba gösterilmektedir.

Thursday, March 9, 2006

Raşid Tarihi Neşir Grubu

Zeynep Süslü BerktaşOsman Sacid Arı

Thursday, March 9, 2006

Yazı İşliği III

Hasanali Yıldırım

Yazı kavramının son derece engin anlam katmanlarından kendisine yalnızca kurgu metinlerini seçen ve bu uğraşıyı varoluş nedeni sayanların bir araya gelme ortamı niteliğindeki bu seminer, yazı uğraşısı sırasında karşılaşılan sorunları paylaşma ve ortaklaşa çözümler arama çabası olarak anlaşılabilir. Herkesin diline pelesenk ettiği yetenek kavramına sırtını dayamaktansa yeterliliği önceleyebilmiş katılımcıların, belirlenmiş konularda yazdıklarını birbirleriyle paylaştıkları, birbirlerinin metinlerini denetledikleri ve yazı sorunlarıyla imeceleşerek cebelleştikleri bu işliğe katılımın biricik şartı TÜRKÇE bilmek...

Thursday, March 9, 2006

Mevzuâtu’l-Ulum Neşir Grubu

İhsan FazlıoğluAhmet Sürurî

Thursday, March 9, 2006

Ahlâk-ı Alâî Neşir Grubu

Mustafa Koç

Thursday, March 9, 2006

Modern Türk Şiiri Serüveni

Lütfi Şen

Modern Türk Şiiri Serüveni atölyesinin amacı 19. yüzyıl başından günümüze değin edebiyat hayatında yer almış ve Şiir grubunca değerlendirmeye uygun bulunmuş dergilerdeki şiirlere ve poetik tefrikalara edebiyat dünyamıza yeniden katkıda bulunma şansı tanımaktır. Atölye üyelerince belirlenip taranan dergiler 10 yıllık dönemin araştırıcılarınca makale haline getirilecektir. Şiir Atölyesi üyelerine her ikinci ayın ikinci Pazartesi günü makale sunulduktan sonra, aynı ayın dördüncü Pazartesi günü Yuvarlak Masa’da yapılacak aylık şiir toplantılarıyla vakıf takipçileriyle paylaşılacaktır. Hazırlanan makale atölye danışmanının da onayı ile basıma hazır olarak kayıt altına alınacaktır.

Thursday, March 9, 2006

Eski Türk Edebiyatı Toplantıları

Reyhan ÇorakÖmer ZülfeMurat KaravelioğluFatma Meliha Şen

Eski Türk Şiiri çalışmaları yaklaşık birer yıllık aşamalar halinde sürdürülecektir. İlk aşamada konu olarak 16. yüzyıl divanlarında şehirler; İstanbul, Bursa, Edirne, Anadolu şehirleri (Manisa, Karaman v.b.), Balkan şehirleri (Prizren, Üsküp, Bosna, v.b.) belirlenmiştir. Atölye üyeleri tarafından ortak olarak alınan kararlar neticesinde seçilen konu ile ilgili olarak; Mevcut divanlardan beyit toplanacak, elde edilen malzemenin grup içerisinde tartışılacakve değerlendirilecek,değerlendirmenin diğer yan araştırmalar ile birlikte makale haline getirilecek, araştırma sonuçlarının seminer(ler) halinde sunulacak ve genel tartışmaya açılacaktır.

Thursday, March 9, 2006

Osmanlı Halkının Geleneksel İslam Anlayışı ve Kaynakları

Hatice Kelpetin Arpaguş

MAM Tezgahtakiler'e konuk olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Bölümü'nden Dr. Hatice Kelpetin Arpaguş, Osmanlı halkının geleneksel islam anlayışının kaynakları üzerine hazırladığı ve daha sonra kitap olarak da basılan doktora tezini anlatıyor. (Osmanlı Halkının Geleneksel İslam Anlayışı ve Kaynakları, Çamlıca Yayınları, 2001)

Thursday, March 9, 2006

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).