- ANA SAYFA
- ETKİNLİKLER
09
Mar
Poetik Okumalar II
Lütfi Şen
Bu atölye çalışmasında şiir kültürü üzerine değişik çalışmaları ele alarak, poetik okumalarla eleştirel ve teorik bir yapı meydana getirmeyi öncelemektedir.
Sinema II
İhsan Kabil
Sam Sinema Grubu atölye çalışmasında okuma ve film seyirleri yaparak, sinemanın ne olduğu üzerine öncelikle eleştirel bir bakışın geliştirilmesine çaba gösterilmektedir.
Raşid Tarihi Neşir Grubu
Zeynep Süslü BerktaşOsman Sacid Arı
Yazı İşliği III
Hasanali Yıldırım
Yazı kavramının son derece engin anlam katmanlarından kendisine yalnızca kurgu metinlerini seçen ve bu uğraşıyı varoluş nedeni sayanların bir araya gelme ortamı niteliğindeki bu seminer, yazı uğraşısı sırasında karşılaşılan sorunları paylaşma ve ortaklaşa çözümler arama çabası olarak anlaşılabilir. Herkesin diline pelesenk ettiği yetenek kavramına sırtını dayamaktansa yeterliliği önceleyebilmiş katılımcıların, belirlenmiş konularda yazdıklarını birbirleriyle paylaştıkları, birbirlerinin metinlerini denetledikleri ve yazı sorunlarıyla imeceleşerek cebelleştikleri bu işliğe katılımın biricik şartı TÜRKÇE bilmek...
Mevzuâtu’l-Ulum Neşir Grubu
İhsan FazlıoğluAhmet Sürurî
Ahlâk-ı Alâî Neşir Grubu
Mustafa Koç
Modern Türk Şiiri Serüveni
Lütfi Şen
Modern Türk Şiiri Serüveni atölyesinin amacı 19. yüzyıl başından günümüze değin edebiyat hayatında yer almış ve Şiir grubunca değerlendirmeye uygun bulunmuş dergilerdeki şiirlere ve poetik tefrikalara edebiyat dünyamıza yeniden katkıda bulunma şansı tanımaktır. Atölye üyelerince belirlenip taranan dergiler 10 yıllık dönemin araştırıcılarınca makale haline getirilecektir. Şiir Atölyesi üyelerine her ikinci ayın ikinci Pazartesi günü makale sunulduktan sonra, aynı ayın dördüncü Pazartesi günü Yuvarlak Masa’da yapılacak aylık şiir toplantılarıyla vakıf takipçileriyle paylaşılacaktır. Hazırlanan makale atölye danışmanının da onayı ile basıma hazır olarak kayıt altına alınacaktır.
Eski Türk Edebiyatı Toplantıları
Reyhan ÇorakÖmer ZülfeMurat KaravelioğluFatma Meliha Şen
Eski Türk Şiiri çalışmaları yaklaşık birer yıllık aşamalar halinde sürdürülecektir. İlk aşamada konu olarak 16. yüzyıl divanlarında şehirler; İstanbul, Bursa, Edirne, Anadolu şehirleri (Manisa, Karaman v.b.), Balkan şehirleri (Prizren, Üsküp, Bosna, v.b.) belirlenmiştir. Atölye üyeleri tarafından ortak olarak alınan kararlar neticesinde seçilen konu ile ilgili olarak; Mevcut divanlardan beyit toplanacak, elde edilen malzemenin grup içerisinde tartışılacakve değerlendirilecek,değerlendirmenin diğer yan araştırmalar ile birlikte makale haline getirilecek, araştırma sonuçlarının seminer(ler) halinde sunulacak ve genel tartışmaya açılacaktır.
Osmanlı Halkının Geleneksel İslam Anlayışı ve Kaynakları
Hatice Kelpetin Arpaguş
MAM Tezgahtakiler'e konuk olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Bölümü'nden Dr. Hatice Kelpetin Arpaguş, Osmanlı halkının geleneksel islam anlayışının kaynakları üzerine hazırladığı ve daha sonra kitap olarak da basılan doktora tezini anlatıyor. (Osmanlı Halkının Geleneksel İslam Anlayışı ve Kaynakları, Çamlıca Yayınları, 2001)
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ