- HOME PAGE
- RESEARCH CENTERS
- KAM
- READING GROUPS
- Küresel Yönetişim ve Güvenlik Okuma Grubu
KAM READING GROUPS
Küresel Yönetişim ve Güvenlik Okuma Grubu
Talha Köse, Hasan Basri Yalçın
8 Kasım 2014 Cumartesi
2014 Güz döneminde başlayacak bu okuma grubunun amacı, küresel sistemin oluşum ve evrimini tarihsel ve kuramsal boyutlarıyla ele almaktır. Bu boyutlara dair disiplinlerarası bir okuma çerçevesi önererek karmaşık küresel yönetişim sistemini daha anlaşılır hale getirmek hedeflenmektedir. Bu bağlamda uluslararası ilişkiler teorileri, diplomasi tarihi ve ekonomi politiğe dair metinler analitik bir okumaya tabi tutulacaktır. Küresel siyasetin güvenlik, uluslararası örgütler ve işbirliği gibi klasik tartışma konularının yanı sıra insanî güvenlik, iklim güvenliği, küresel iktisadî düzendeki dönüşümler ve küresel barış mimarisi gibi yeni tartışma konularına odaklanılacaktır. Çalışmanın bir yıl kadar sürmesi, ardından atölye çalışmasına evirilmesi planlanmaktadır.
Talha Köse ve Hasan Basri Yalçın’ın danışmanlığında iki haftalık periyotla toplanacak olan bu okuma grubuna katılmak isteyenlerden, çalışma çerçevesinde belirlenen kitap ve makaleleri okuma, toplantı sırasında sunumlar yapma, tartışmalara aktif katılım ve İngilizce metinleri okuyacak düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.
Hasan Basri Yalçın
Lisansını 2004’te Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını 2006’da Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’de “Alliance Formation under the Unipolar Structure: The Case of Turkish-US Alliance in the Second Gulf War” başlıklı teziyle ve doktorasını 2011’de University of Cincinnati Siyaset Bilimi’nde “The Struggle for Autonomy: A Realist Theory of International Relations” başlıklı teziyle tamamladı. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Temel ilgi alanları uluslararası ilişkiler teorisi, uluslararası güvenlik ve sosyal bilimler felsefesi olan Yalçın’ın bu alanlarda çeşitli dergilerde makaleleri ve kitap bölümleri yayınlanmıştır.
Talha Köse
2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisansını, 2002’de Sabancı Üniversitesi Uyuşmazlık Analizleri ve Çözümleri Programı’nda yüksek lisansını ve 2010’da George Mason Üniversitesi Institute for Conflict Analysis and Resolution Programı’nda “Re-Negotiating Alevi Identity: Values, Emotions and the Contending Visions on Future” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde bölüm başkanıdır. Çatışma analizleri ve çözümleri, etnik ve kimlik merkezli çatışmalar, toplumsal uzlaşı süreçleri, uluslararası anlaşmazlıklar ve Alevi kimliği araştırma alanları arasındadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları ve araştırma raporlarının yanı sıra İran Nükleer Programı ve Ortadoğu Siyaseti / Güç Dengeleri ve Diplomasinin İmkânlarıbaşlıklı bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca 2011 yılından bu yana Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezi’nin koordinatörlüğünü yürütmektedir.
SEMINARS
As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.
MORE INFO