KAM OKUMA GRUPLARI

Yönetim Düşüncesi Okuma Grubu

Haluk Dortluoğlu, İbrahim Zeyd Gerçik

17 Nisan 2010 Cumartesi

Bu okuma-tartışma grubunun temel amacı, değişik coğrafyalarda ortaya çıkan yönetim uygulamaları ve günümüz modern yönetim anlayışını göz önünde bulundurarak kendi değer algılarımızı yansıtan bir “yönetim düşüncesi” oluşturmak için çaba sarf etmektir. Bu çabanın; bilginin paylaşılmasına, yeniden yorumlanmasına ve yeniden üretilmesine, daha zengin bir anlam dünyası kazanmamıza, kendi kültürünün sesine sahip “yöneticiler” ve “yönetici adayları” olmayı temenni ediyoruz. Bu çerçevede odak noktasında yönetimin yer aldığı değişik alanlara ait temel eserler okunup incelenecektir.        

Çalışma grubu, 15 günlük periyotlarla Haluk Dortluoğlu ve İ.Zeyd Gerçik danışmanlığında toplanacaktır. Programımız; yönetim becerilerini geliştirmek isteyen çalışanlar ile okulda temel yönetim dersini almış üniversite öğrencilerinden, yapılacak çalışmalarda gerekli titizliği gösterecek, ekip ruhuyla hareket edip uzun vadeli çalışmalara gönüllüveistikrarlı katılım gösterebilecek kişilere açıktır.
Bu çerçevede okuma grubuna katılmayı düşünen kişiler 15Nisan 2010 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler.
 
 
Grubun ilk toplantı tarihi, yeri ve saati, başvurusu kabul edilenlere e-posta ile ayrıca bildirilecektir.
 
İb­ra­him Zeyd Ger­çik
1970 yı­lın­da Ça­nak­ka­le’de doğ­du. İs­tan­bul, Tuz­la­lı. 1988 yı­lın­da Pen­dik Li­se­si’nden me­zun ol­du. 1992 yı­lın­da İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Si­ya­sal Bil­gi­ler Fa­kül­te­si Ka­mu Yö­ne­ti­mi Bö­lü­mü’nde li­sans öğ­re­ni­mi­ni ta­mam­la­dı. İ.Ü. Sos­yal Bi­lim­ler Ens­ti­tü­sü Dav­ra­nış Bi­lim­le­ri Bi­lim Da­lı’nda yük­sek li­sans yap­tı. Rö­ne­sans De­ği­şim Bi­lim­le­ri Ens­ti­tü­sü’nden İn­san Kay­nak­la­rı uz­man­lık eği­ti­mi al­dı. To­kat Ga­zi Os­man Pa­şa Üni­ver­si­te­si’nde Sos­yo­lo­ji Okut­ma­nı (1993-1995 ); Kı­rık­ka­le Üni­ver­si­te­si’nde Ka­mu Yö­ne­ti­mi Okut­ma­nı ola­rak gö­rev al­dı (1995-1998 ). Ekim 1998- Ni­san 2003 ta­rih­le­ri ara­sın­da Pen­dik Be­le­di­ye­si’nde Eği­tim Kül­tür, Araş­tır­ma Plan­la­ma Ko­or­di­nas­yon ve Halk­la İliş­ki­ler bi­rim­le­rin­de mü­dür yar­dım­cı­sı ola­rak gö­rev yap­tı. Ha­len İn­san Kay­nak­la­rı- Eği­tim ve Da­nış­man­lık mer­kez­li fa­ali­yet gös­te­ren bir şir­ket­te Dav­ra­nış Bi­lim­le­ri ve Eği­tim Uz­ma­nı ola­rak ça­lış­mak­ta­dır. Yayınlanmış eserlerinden bazıları şunlardır:
·         Bir Yönetim Modeli: Mimar Sinan, Küre Yayınları, İstanbul, 2010.
·         Her Dem Yeni: Bir Yönetim Modeli: Sinan ve Süleymaniye, İnsan Kaynakları ve Proje Yönetimi, Küre Yayınları, İstanbul, 2009.
·         Her Dem Güçlü: Bir Yönetim Modeli: Süleymaniye, Yönetim Psikolojisi ve Kurum Kültürü, Küre Yayınları, İstanbul, 2009.
 
Haluk Dortluoğlu
1972 yı­lın­da Akşehir’de doğdu. Ankara Fen Lisesi sonrasında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden 1995 yılında mezun oldu ve uluslararası bağımsız denetim firmalarından Arthur Andersen ve Ernst&Young’da yaklaşık sekiz yıl görev yaptı. Bu dönemde başta bankalar olmak üzere, çeşitli sektörlerdeki firmalara denetim ve danışmanlık hizmeti verdi. 2003-2005 yılları arasında Türk Hava Yolları Muhasebe Direktörlüğü görevini üstlendi. Kasım 2005’te BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’de Finans Direktörü (CFO) olarak göreve başladı ve ayrıca Operasyon Komitesi üyeliğini yürüttü. 2007 yılında Harvard Business School’un ileri yöneticilik programını (AMP) tamamladı. Thomson Reuters Extel tarafından 2009 yılında yapılan araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki en iyi 3 CFO’dan biri olarak gösterildi; aynı yıl kendisine Almanya’da yayınlanan bir ekonomi dergisi olan Finance-Corporate Finance in Emerging Europe tarafından “Yılın CFO’su Ödülü” verildi. Halen BİM’de CFO görevinin yanısıra İcra Kurulu üyeliği görevini de yürütmektedir.

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.