MAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Fizik ve Biyoloji Bilimlerinden Toplumsal Dünyaya Bakmak

Vefa Saygın Öğütle

15 Haziran 2019 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

MAM: Kitâbiyat: “Fizik ve Biyoloji Bilimlerinden Toplumsal Dünyaya Bakmak”, 15 Haziran Cumartesi// 15:00

Medeniyet Araştırmalar Merkezi, Haziran ayının ilk konuğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç.Dr. Vefa Saygın Öğütle olacak. Uzun yıllardır bilim sosyolojisi alanında çalışmalarını sürdüren Öğütle, gerçekleştirdiği saha çalışmasından hareketle doğa bilimcilerin “toplumsal dünya” tasarımlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 15.00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Vefa Saygın Öğütle, Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde doçent olarak görev yapmakta; sosyal bilim felsefesi, tarihsel sosyoloji, toplumsal tabakalaşma ve hareketlilik, iktisat sosyolojisi, çağdaş sosyoloji teorileri ve bilgi sosyolojisinde ileri tartışmalar derslerini vermektedir. İlgi ve çalışma alanları arasında sosyal teori, bilim ve teknoloji incelemeleri, sosyal bilim metodolojisi ve yanı sıra tarihsel sosyoloji, Marksist tarihyazımı ve sınıf incelemeleri bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınevlerince yayımlanmış çok sayıda makale, kitap, kitap çevirisi ve derleme kitapların yanı sıra, doktora çalışması Metodolojik Bireyciliğin Eleştirisi (Ayrıntı Yayınları, 2013) adıyla yayımlanmıştır. Bilim ve teknoloji incelemeleri alanındaki çalışmaları Bilim Sosyolojisi İncelemeleri (Doğu Batı Yayınları, 2010) ve Geç Osmanlı’dan Günümüze Modern Doğa Bilimciliği (Doğu Batı Yayınları, 2019) adlarıyla yayımlanmış olup, kapsamlı bir kolektif saha emeğine dayanan Biyoloji Biliminden Toplumsal Dünyaya Bakmak adlı çalışmaları basım aşamasındadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

 

 

 

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.