KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İslami Davanın Güzergâhı: Metodik İslamcı İktidar Teorileri

Mehmet Ali Büyükkara

17 Aralık 2022 Cumartesi 15:00 Salon: VEFA SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, Aralık ayının Kitap-Makale programının konuğu Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara olacak. Büyükkara ile Klasik Yayınları'ndan neşredilen ve İslamcı iktidar teorilerini tartışan kitabı bağlamında bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantı, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 15.00’da Vefa Salonu’nda başlayacaktır.

Mehmet Ali Büyükkara, 1967 yılında İstanbul-Fatih’te doğdu. Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi’nden 1990’da mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitede 1993 yılında Hadis bilim dalında, doktorasını 1997 yılında Edinburgh Üniversitesi’nde mezhepler tarihi alanında tamamladı. Yurda dönüşünde göreve başladığı Çanakkale Onsekiz Mart Ü. İlahiyat Fakültesi’nde 2000 yılında doçent, 2006 yılında profesör oldu. Dekan yardımcılığı, Üniversite Senatörlüğü ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2009’da Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi, 2012’de ise İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kadrosuna katıldı. Fakülte’nin kurucuları arasında yer aldı ve dekanlığını üstlendi. 2020’de Marmara Ü. İlahiyat Fakültesi’ne döndü. Çalışmalarını klasik kelâm okullarının yanısıra Şiîlik, bugünkü Selefîlik, çağdaş İslami akımlar ve hareketler, din-siyaset ilişkileri konularında yoğunlaştıran Büyükkara’nın, alanında yerli ve yabancı dilde yaptığı çeşitli yayınları mevcuttur. Bunlar arasında İmamet Mücadelesi ve HaşimoğullarıSuudi Arabistan ve VehhabilikKabe’nin İşgal TarihiEhl-i Beyt ve Ehl-i DevletÇağdaş İslami Akımlar başlıklı kitap çalışmaları bulunmaktadır. 

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Vefa Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.