KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Dindarlık mı Rasyonellik mi?: İslami ve Konvansiyonel Bankalarda Mevduat Sahibi Davranışı

Ahmet Faruk Aysan

19 Ocak 2019 Cumartesi 15:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

KAM: Kitap-Makale Sunumları: “Dindarlık mı Rasyonellik mi?: İslami ve Konvansiyonel Bankalarda Mevduat Sahibi Davranışı”, 19 Ocak Cumartesi// 15:00

Küresel Araştırmalar Merkezi, 2019 yılının ilk yuvarlak masa toplantısına Kitap-Makale Sunumları ile başlıyor. Konuğumuz İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Ahmet Faruk Aysan olacak. Aysan, İslami Banka mevduat sahiplerinin ikili bir bankacılık sisteminde davranışsal yönlerini incelediği “Religiosity versus Rationality: Depositor Behavior in Islamic and Conventional Bank” başlıklı makalesi çerçevesinde bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 19 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 15.00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacaktır.

Ahmet Faruk Aysan, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu ve University of Maryland College Park'ta 2001 yılında yüksek lisansını, 2005 yılında doktorasını tamamladı. 2008 yılında doçent oldu. Dünya Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Oxford Analytica'nın da aralarında bulunduğu kurumlara danışmanlık yapan Aysan, 2005-2011 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü tam zamanlı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. A. F. Aysan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Meclis Üyeliği ve Para Politikası Üyeliği, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezinde Başkan Yardımcılığı, G-20 Finansal Güvenlik Uzmanları Grubu Üyeliği, TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Destek Grubu Danışma Kurulu Üyeliği ve Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programında ekonomi alanında Ülke Uzmanlığı görevlerini yürütmüştür. Ahmet Faruk Aysan İstanbul Şehir Üniversite’sinde iktisat profesörü olarak çalışmakta ve İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir. Uluslararası finans, makroekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans konularında uzmanlaşan Aysan, birçok uluslararası derginin Yayın Kurulu ve Danışma Kurulu üyesidir. Akademik dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan A. F. Aysan, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı yayın ödüllerini ve akademik teşvik ödüllerini, Middle East Economic Association tarafından verilen İbn-i Haldun Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri üzerine yazılan en iyi makale ödülünü aldı. A. F. Aysan ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde danışma kurulu üyeliğini görevinde bulunmuştur. A. F. Aysan İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi Dekanıdır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.