KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Genuine Islamic Finance: Differentiated & Service Oriented

Asad Zaman

10 Eylül 2013 Salı 18:00 Salon: ZEYREK SALONU

KAM “İktisat Konuşmaları” toplantı dizisinin onuncusunda, İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi Enstitüsü Genel Direktörü Dr. Asad Zaman’ı “Genuine Islamic Finance: Differentiated & Service Oriented” başlıklı sunumunu dinlemek üzere misafir edeceğiz. İslam coğrafyasında oldukça yoğun tartışmalara konu olan İslami finans meselesinin masaya yatırılacağı toplantı, 10 Eylül Salı günü saat 18:00’de Zeyrek Salonu’nda başlayacaktır.

Asad Zaman, İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi Enstitüsü Genel Direktörü olarak görev yapmaktadır. Massachusetts Institute of Technology’den matematik alanında lisans ve Stanford Üniversitesi’nden ekonomi alanında lisansüstü ve doktora derecelerini alan Zaman; Columbia, Karaçi, John Hopkins, Bilkent ve Lahor üniversitelerindeki akademik görevlerinin yanısıra Uluslararası Para Fonu’nda da çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ekonometri, mikro ekonomi, istatistik, İslami iktisat gibi alanlarda birçok akademik çalışması bulunan Zaman’ın, yoğun olarak ilgilendiği konular arasında İslami iktisat ve finans konuları yer almaktadır.

 

*Toplantı dili İngilizcedir.

**Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr    

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.