KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisi

Cemalettin Haşimi

24 Nisan 2013 Çarşamba 19:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Türk dış politikasında klasik diplomasi enstrümanlarının yanı sıra aktif rol alan çeşitli aktörlerin rollerini kuramsal bir zemine oturtmak amacıyla düzenlediğimiz “Türk Dış Politikasında Yeni Aktörler” konuşma dizimizin ikinci konuğu Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi olacak. Kamu diplomasisi kavramını ve son dönem Türk dış politikasında kamu diplomasisinin yükselişini tartışacağımız toplantı 24 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Cemalettin Haşimi, halen T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Programını, “Trajedi, Siyaset ve Siyasal: Hans J. Morgenthau ve Uluslararası İlişkiler Teorisi” başlıklı teziyle, ‘Yüksek Şeref’ derecesiyle bitirdi. Akademik çalışmalarına Johns Hopkins Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi Programında doktora adayı olarak devam etmektedir. 2003-2008 yılları arasında asistanlık yaptığı aynı üniversitede, “Dünyanın Nomos’u: Avrupamerkezcilik ve Uluslararası İlişkiler” başlıklı tez çalışmasını sürdürmektedir. Türkiye, Avrupa ve Avrupa Birliği (2011, Meydan Yayıncılık) isimli kitabın editörlüğünü yapan Haşimi’nin uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa-merkezcilik, siyasal alan ve kimliklerin oluşumu, İslamofobi ve Avrupa Birliği gibi konular üzerine yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.