
SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Yeşilçam'dan Arabeske Türk Sinemasında Çocuk Tahayyülünün Dönüşümü
Gülçin Pamak
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında Havva Yılmaz moderatörlüğünde Gülçin Pamak’ı konuk etti.
TOPLANTI SALONU
17.05.2020 21:15

İstinsâh Sürecinin Dönüştürücü Etkisi: Yûsuf-ı Meddâh’ın Kıssa-i Yûsuf Örneği
Sadık Yazar
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 31 Ocak 2020 Cuma günü Sadık Yazar’ı konuk ediyor. Yazar, erken dönem Türk edebiyatının kurucularından XIV. yüzyıl şairi Yûsuf-ı Meddâh’ın Kıssa-i Yûsuf adlı eseri üzerinden istinsah ve yazma kültürünün incelikleri üzerine bir sunum yapacak.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
31.01.2020 17:00

Gelibolulu Mustafa Âlî’nin Kayıp Farsça Divanı
Turgay Şafak
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 6 Aralık 2020 Pazartesi günü Turgay Şafak'ı konuk ediyor. Şafak'tan, İran Meclis-i Şûrâ kütüphanesinde bulduğu Gelibolulu Mustafa Âlî’nin Kayıp Farsça Divanı ve bu divanla ilgili yazdığı makalesi hakkında bir sunum dinleyeceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
6.01.2020 17:00

Yitik Zamanın Bekçileri: 1980 Sonrası Toplumsal Değişim Bağlamında Yavuz Turgul Sineması ve Nostalji
Döndü Toker
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 12 Aralık Perşembe günü Döndü Toker'i konuk ediyor. Toker'den, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladığı “Yitik Zamanın Bekçileri: 1980 Sonrası Toplumsal Değişim Bağlamında Yavuz Turgul Sineması ve Nostalji” başlıklı yüksek lisans tezini dinleyeceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
12.12.2019 17:00

Kant Estetiği Bağlamında Sanat-Ahlak Bağıntısı ve Kavramsal Sanatın Zemini
Zeynep Gökgöz
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 16 Kasım Cumartesi günü Zeynep Gökgöz’ü konuk ediyor. Gökgöz’den, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamladığı “Kant Estetiği Bağlamında Sanat-Ahlak Bağıntısı ve Kavramsal Sanatın Zemini” başlıklı yüksek lisans tezini dinleyeceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
16.11.2019 16:00

Bir Romanı Tarihselleştirmek: Edebi Bir Olay Olarak Kürk Mantolu Modanna
Meryem Selva İnce
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 3 Ekim Perşembe günü Meryem Selva İnce’yi konuk ediyor. İnce’den, “Bir Romanı Tarihselleştirmek: Edebi Bir Olay Olarak Kürk Mantolu Modanna” isimli sunumu dinleyeceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
3.10.2019 17:00

Dostoyevski’nin Eserlerinde Kötülük Problemi
Neslihan Demirci
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü Neslihan Demirci’yi konuk ediyor. Demirci’den, “Dostoyevski’nin Eserlerinde Kötülük Problemi” isimli sunumu dinleyeceğiz.
ZEYREK SALONU
28.09.2019 15:00

Şair Müzelerinden Şiir Müzelerine: Yahya Kemal Müzesi Tasarım Önerisi
Büşra Dilaveroğlu
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 28 Ağustos Çarşamba günü Büşra Dilaveroğlu’nu konuk ediyor. Dilaveroğlu’ndan, “Şair Müzelerinden Şiir Müzelerine: Yahya Kemal Müzesi Tasarım Önerisi” isimli sunumu dinleyeceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
28.08.2019 17:00

Derviş Zaim'in Kıbrıs Üçlemesi'ndeki Yapı Çözümcü Hafıza Siyaseti
Cihat Arınç
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 1 Mart Cuma günü Cihat Arınç'ı konuk ediyor. Arınç'tan “Derviş Zaim'in Kıbrıs Üçlemesi'ndeki Yapı Çözümcü Hafıza Siyaseti” isimli sunumu dinleyeceğiz.
ARAŞTIRMA II SALONU
1.03.2019 18:00

Edirne Üç Şerefeli Cami ve Belgeler Üzerinden Erken Dönem Onarımları
Feyza Köse
Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 28 Şubat Perşembe günü Feyza Köse’yi konuk ediyor. Köse’den, “Edirne Üç Şerefeli Cami ve Belgeler Üzerinden Erken Dönem Onarımları” isimli sunumu dinleyeceğiz.
ARAŞTIRMA II SALONU
28.02.2019 17:00
SEMİNERLER
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ