TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Toplumsal Cinsiyete Dayalı “Yeni Osmanlı Müslüman Kadını” Söylemi

Emine Hoşoğlu Doğan

26 Aralık 2016 Pazartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Aralık ayı tez-makale sunumlarında ikinci konuğumuz Emine H. Doğan* ile Utah Üniversitesi’nde tamamlamış olduğu doktora tezi** üzerine konuşacağız. Programın temel başlıklarını, dönemin kaynaklarından hareketle, 19. sonu ve 20. yy başında Osmanlı Müslüman kadın yazarları, Osmanlı kamuoyunun bu yazarlar kurguladığı çerçeveler/söylemler ve kadın yazarların bu söylem ve çerçevelere karşı tavırları teşkil edecek. Keza bu konunun tarih yazımı çerçevesinde maruz kaldığı ideolojik ve sosyal yüklemeler de programın ele alacağı meselelerden birisi olacak.

*Dr.

**Emine Hoşoğlu Doğan, “Toplumsal Cinsiyete Dayalı “Yeni Osmanlı Müslüman Kadını” Söylemi Karşısında Son Dönem Osmanlı Müslüman Kadın Yazarları”, Doktora Tezi, Utah Üniversitesi, Orta Doğu Merkezi, 2016.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 92. sayısı 87-89 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz... 

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/270/1646/toplumsal_cinsiyete_dayali_%E2%80%9Cyeni_osmanli_musluman_kadini%E2%80%9D_soylemi_karsisinda_son_donem_osmanli_musluman_kadin_yazarlari

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.