- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- TAM
- YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
- TAM Sohbet
- Sözlü Tarih Konuşmaları
TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
Cumhuriyet Döneminde Muş ve Diyarbakır’da Mele Kurumu ve Evrimi
Seçil Bozkurt
Tarih çalışmalarında kullanım alanı giderek yaygınlaşan buna mukabil gerek barındırdığı imkânlar ve gerekse metodolojik boyutu başta olmak üzere problemleri yeterince tartışılmayan “sözlü tarih”i bilimsel bir yöntem ve alt disiplin olarak ele almayı amaçladığımız bu seri konuşmalarda söz konusu hususları ilgili akademisyenlerle tartışmayı hedefliyoruz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
12.10.2015 17:00
Türkiye'de Sözlü Tarih Yapmak: Erzincan’a Tanıklık Edenler
Erol Kaya
Tarih çalışmalarında kullanım alanı giderek yaygınlaşan buna mukabil gerek barındırdığı imkânlar ve gerekse metodolojik boyutu başta olmak üzere problemleri yeterince tartışılmayan “sözlü tarih”i bilimsel bir yöntem ve alt disiplin olarak ele almayı amaçladığımız bu seri konuşmalarda söz konusu hususları ilgili akademisyenlerle tartışmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede; serinin dördüncü toplantısında, kurduğu atölye neticesinde hayata geçirdiği ve Şehre Tanıklık Edenler: Erzincan Sözlü Tarih Çalışması adıyla kitaplaştırdığı çalışmaları üzerinden Erol Kaya’yı misafir edecek, çalışmaları üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
12.02.2015 17:00
Türkiye’de Akademi Dışı Sözlü Tarih: Üç Proje Üç Deneyim
Esra Danacıoğlu
Tarih çalışmalarında kullanım alanı giderek yaygınlaşan buna mukabil gerek barındırdığı imkânlar ve gerekse metodolojik boyutu başta olmak üzere problemleri yeterince tartışılmayan “sözlü tarih”i bilimsel bir yöntem ve alt disiplin olarak ele almayı amaçladığımız bu seri konuşmalarda söz konusu hususları ilgili akademisyenlerle tartışmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede; serinin üçüncü toplantısında Esra Danacıoğlu ile Türkiye ve Dünya’da sözlü tarihin akademi-dışındaki yeri-potansiyelleri bağlamında Tarih Vakfı’nın, Tarih Grupları, Tarihe Bin Canlı Tanık (TBCT) ve Antalya Kent Müzesi gibi üç projesini konu edineceği “Türkiye’de Akademi Dışı Sözlü Tarih: Üç Proje Üç Deneyim” başlıklı sunumu üzerinden bir tartışma gerçekleştireceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
10.03.2014 18:00
Meşruiyet ve Güvenirlik Sınırında Yöntem ve Yaklaşım Olarak Sözlü Tarih
Arzu Öztürkmen
Tarih çalışmalarında kullanım alanı giderek yaygınlaşan buna mukabil gerek barındırdığı imkânlar ve gerekse metodolojik boyutu başta olmak üzere problemleri yeterince tartışılmayan “sözlü tarih”i bilimsel bir yöntem ve alt disiplin olarak ele almayı amaçladığımız bu seri konuşmalarda söz konusu hususları ilgili akademisyenlerle tartışmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede; serinin ikinci toplantısında Arzu Öztürkmen ile “Meşruiyet ve Güvenirlik Sınırında Yöntem ve Yaklaşım Olarak Sözlü Tarih” başlıklı sunumu üzerinden bir tartışma gerçekleştireceğiz.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
8.01.2014 17:30
Oto/Biyografik Vebal: Tutarlılık ve Kronoloji Sorunları
Abdülhamit Kırmızı
Kasım ayında TAM Sohbet programımız çerçevesinde Sözlü Tarih Konuşmaları başlıklı yeni bir seriye başlıyoruz. Tarih çalışmalarında kullanım alanı giderek yaygınlaşan buna mukabil gerek barındırdığı imkânlar ve gerekse metodolojik boyutu başta olmak üzere problemleri yeterince tartışılmayan “sözlü tarih”i bilimsel bir yöntem ve alt disiplin olarak ele almayı amaçladığımız bu seri konuşmalarda söz konusu hususları ilgili akademisyenlerle tartışmaya çalışacağız. Bu çerçevede ilk konuşmamızda Abdulhamit Kırmızı ile sözlü tarih çalışmalarının ana eksenlerinden birini teşkil eden oto/biyografinin temel sorunlarını ele alacağız.
ŞAKİR KOCABAŞ SALONU
21.11.2013 17:30
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ