SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Osmanlı İstanbul'unun Eğlence Kültürü ve Karagöz

Ali Şükrü Çoruk

18 Şubat 2017 Cumartesi 14:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar Sohbet etkinliği kapsamında 18 Şubat 2017 Cumartesi günü Ali Şükrü Çoruk'u misafir ediyor. Ali Şükrü Çoruk'tan "Osmanlı İstanbul'unun Eğlence Kültürü ve Karagöz" başlıklı bir konuşma dinleyeceğiz.

Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti ve her bakımdan imparatorluğun sembol şehri olan İstanbul tarih boyunca kendisine has bir eğlence kültürüne sahip olmuştur. Kendi üretimi yanında dışardan gelen etkilerle de beslenen, büyük oranda taşrayı da besleyen bu kültürün etkilerini günümüzde de görmek mümkündür. Bu programda hayatın bir gerçeği ve cephesi olarak geçmiş dönemde İstanbul halkının nasıl eğlendiği, başta Saray olmak üzere toplumsal tabakaların hangi tür oyunları ve eğlence çeşitlerini tercih ettiği, eğlence endüstrisinin işleyişi, dönemler, mekanlar ve şahıslar üzerinden ele alınmaya çalışılacaktır. Ayrıca bu çerçevede günümüzde de varlığını devam ettirmeye çalışan Karagöz oyunu üzerinde özel olarak durulacaktır.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.