- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- KAM
- PANELLER
- 2016 Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi
KAM PANELLER
2016 Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi
17 Aralık 2016 Cumartesi Salon: ZEYREK SALONU
Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenleyeceği “2016 Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi ” panelinde, 2016 yılının ekonomik performansı çeşitli yönleriyle tartışılacak. Oturum başkanlığını Doç. Dr. Lokman Gündüz’ün yapacağı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Prof. Dr. Ege Yazgan ve Mustafa Mente olacaktır. Panel, 17 Aralık Cumartesi saat 16.00’da Zeyrek salonunda başlayacaktır.
Lokman Gündüz, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 1991’de Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’ndan mezun oldu. 1993’te Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nden bankacılık yüksek lisans derecesini, 1999’da da doktora derecesini aldı. Bu süreçte yurtdışında kimi üniversitelerde misafir öğrenci ve araştırmacı olarak bulundu. 1999’a kadar Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı; bir süre Beykent Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. 2005’ten bu yana T.C. Merkez Bankası Banka Meclisi üyesi olarak görev yapmaktadır.
Mustafa Mente, Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu Genel Sekteri olarak çalışmaktadır. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Mente, iş hayatına Bayındır Holding'de başladı. 2000-2005 yılları arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) çalıştı. Ardından, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nde (TGSD) Genel Sekreter olarak görev yapan Mente, iki yıl süreyle de Hey Tekstil AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Mente, 2012-2013 tarihleri arasında ABD merkezli J.E. Austin Associates şirketinde yatırım danışmanlığı yapmıştır.
Ege Yazgan, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapmaktadır. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans yaptı ve burada araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını İngiltere'de sürdürdü ve 2000 yılında Sussex Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı. 2001 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışmakta olan Prof. Yazgan, 2010-2014 yılları arasında çeşitli akademik ve idari görevlerde bulunmuştur. 2008-2009 yılları arasında Cambridge Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. Yazgan’ın uluslararası akademik dergilerde yayınlanan çeşitli makaleleri vardır. Ayrıca Yazgan, makro-ekonomi konularında medyada yorumculukta yapmaktadır.
Mehmet Hüseyin Bilgin, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çalışmaktadır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi (1994), yüksek lisansını aynı üniversitede (1996), doktorasını ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (2000) yaptı. Uzun yıllar Kadir Has Üniversitesi’nde çalıştı. Yeditepe Üniversitesi’nde ders verdi. ABD’deki Indiana University-Purdue University Indianapolis ve Jacksonville University ile Singapur’daki Nanyang Technological University ve Hırvatistan’ın Zagreb Üniversitesi’nde misafir profesör ve araştırmacı olarak bulundu.Uluslararası ve ulusal akademik mecralarda yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır. Çeşitli uluslararası ve ulusal kuruluş ile bazı dergilerin yönetiminde yer almaktadır. İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği ile Euro-Asia Forum in Politics, Economics and Business adlı formun başkanıdır. Ayrıca EBES'in (Eurasia Business and Economics Society) başkan yardımcısı ve İTO Ekonomi Danışma Kurulu üyesidir.
*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)
Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)
Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]
İLGİLİ PANELLER
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ