BAĞIŞ

Bilim ve Sanat Vakfı Kütüphanesi bağışlarla da büyüyen bir kütüphanedir. Kütüphanemiz, muhtelif kitap, süreli yayın, kitap dışı belge (materyal) ve kütüphanenin ihtiyacı olan gereçleri bağış olarak kabul etmektedir.

Kütüphanemizin bağış yayın kabul etme ilkeleri şöyledir:

  1. Bir kütüphane koleksiyonunda bulunarak çoklu kullanıma olanak verecek nitelikte olan  kitap, süreli yayın, nadir eser, kitap dışı belge vs. bağış olarak kabul edilmektedir
  2. Fiziksel olarak temiz kullanılmamış, sayfaları eksik yayınlar bağış olarak kabul edilmezler
  3. İlköğretim, lise ders kitapları, sınavlara hazırlık kitapları, teksir, ders notları v.b. özellikler gösteren yayın ve materyaller bağış olarak kabul edilmezler
  4. Kütüphanemize bağışladığınız yayınlar kütüphane yönetimince aşağıdaki sürece tabi tutulur:                                                         
    1. Bağış olarak gelen kitaplar, kimden ve hangi tarihte geldiğine dair bir tutanak ile birlikte ilk olarak depoya kaldırılır
    2. Tasnif işlemi için sıraya konulur
    3. Sırası gelince kolideki kitaplar tek tek tasnif edilip, bilgisayar üzerindeki programa girişleri yapılır, demirbaş ve tasnif numarası verildikten sonra etiketlenerek raflara yerleştirilir
    4. Bağışta bulunulan yayınlara Bilim ve Sanat Vakfı Kütüphanesi tarafından eserin iç kapağına kimin bağışı olduğu belirtilir. 100 adede kadar olan bağışlarda “………”nın bağışıdır mührü iç kapaklara vurulur. 500 ve üzeri bağışlar için kütüphanemizce hazırlanan özel logolu çıkartma yayınların iç kapağına yapıştırılır.
    5. Normal şartlarda mükerrer olan kitaplar raflara konulmamaktadır. Bağış kitaplarda bağışçının isteği doğrultusunda davranılmaktadır; mükerrer kitaplar ya kendisine geri gönderilir, ya da kütüphanemizce uygun görülen bir başka kuruma gönderilir.
    6. Ortaya çıkan son liste, özel logolu çıkartma örneği ve bir teşekkür mektubu ile birlikte bağışçıya ya da ailesine gönderilir.

Bilim ve Sanat Vakfı Kütüphanesi yapacağınız bağışlarla koleksiyonunu daha da zenginleştirecek, okuyucularına daha iyi hizmet sunacaktır. 

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.