TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Devr-i Hamîdî Katalogları ve Modern Kütüphanecilik

Emir Eş

27 Kasım 2014 Perşembe 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi ve Bilim ve Sanat Vakfı Kütüphanesi’nin birlikte düzenlediği; Osmanlıca eserlerin Cumhuriyet Türkiye'sine intikalinin, aktörler, kurumlar, problemler düzeyinde tartışıldığı toplantı dizisine devam ediyoruz. Bu çerçevede dizinin beşinci oturumunda Emir Eş* ile Osmanlı-Türk kütüphaneciliği tarihi açısından bir dönüm noktası teşkil eden İstanbul kütüphanelerinde bulunan kitapların tamamının kataloglanarak kayıt altına alınmasını sağlayan Devr-i Hamidî Kataloglarını ve Osmanlıca neşriyatın muhafazası açısından önemini konuşacağız. 

---- 

* İstanbul Yazma Eserler Bölge Müdürü.

 

20 Kasım 2014 Perşembe günü saat 18.00'de gerçekleştirmeyi planladığımız "Devr-i Hamîdî Katalogları ve Modern Kütüphanecilik" başlıklı TAM Sohbet programımızı Sayın Emir Eş'in geçirdiği küçük bir kaza nedeniyle bir sonraki hafta aynı gün ve fakat bir saat öncesine ertelediğimizi bildirir, bu vesileyle misafirimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
 
Programın yeni tarih bilgisi şöyledir:
Tarih: 27 Kasım 2014 Perşembe
Saat: 17.00
Yer:   BSV Şakir Kocabaş Salonu
 

Bu programın, BSV Bülten'in 86. sayısı 81-82 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/237/1402/bir_mirasin_tevarusu___5__devr_i_hamidi_kataloglari_ve_modern_kutuphanecilik

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.