TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İmam Birgivî’ye Atfedilen Üç Risale Çerçevesinde 16. Yy. Osmanlısında Din ve Toplum

Ahmet Kaylı

27 Mart 2014 Perşembe 18:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

24 Mart 2014  yapılması planlanan "İmam Birgivî’ye Atfedilen Üç Risale Çerçevesinde 16. yy. Osmanlısında Din ve Toplum" başlıklı toplantı Perşembe gününe ertelenmiştir.
Programın yeni tarih ve saati şöyledir: 27 Mart 2014 Perşembe saat: 18.00

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarih kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2013-2014 sezonunu Osmanlı ulemasının muhtelif konularda yazdığı risalelere ayırıyoruz. Dinî gerekçeler ve ihtiyaçlara binaen ortaya çıkan bu metinleri, tarihi bağlamla irtibatları kurularak ya da tarihî meseleleri İslamî ilimler bağlamına oturtarak tartışmanın gerek metinlerin daha iyi anlaşılması gerekse daha sağlıklı bir tarihçiliğe zemin hazırlayacağı düşüncesi ile başladığımız bu serinin altıncı oturumunda Ahmet Kaylı* ile İmam Birgivî’ye Atfedilen Üç Risale Çerçevesinde 16. yy. Osmanlısında Din ve Toplum üzerine bir program gerçekleştireceğiz.

*Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi. 

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 84. sayısı 91-93 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/207/1317/imam_birgivi_ye_atfedilen_uc_risale_cercevesinde_16_yy_osmanlisinda_din_ve_toplum

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.