TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Orthodox Rums’ read Ottoman History in the 19th Century

Evangelia Balta

21 Şubat 2015 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2014-2015 dönemini gayrimüslim Osmanlı tebaası tarafından kaleme alınan ve Osmanlı tarihini konu edinen eserlere ayırıyoruz. Osmanlı tarihçiliğinin, farklı değerlendirmeleri ve perspektifleri barındıran ve fakat yeterince ve yerinde değerlendiril(e)meyen bu kaynakları, kısmen de olsa, anlamak, anlamlandırmak ve tartışmak amacı ile başladığımız serinin bu ayağında bilhassa Osmanlı Rum milleti ve Karamanlıca üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Evangelia Balta’yı** misafir edeceğiz. Balta, konuşmasında 19. yy’da Ortodoks Rum tebanın Osmanlı tarihini nasıl okuduğu sorusu etrafında bir sunum* gerçekleştirecek.

 

* Sunum İngilizce gerçekleşecektir / The speech will be conducted in English.

**Researcher at the National Hellenic Research Foundation

 

Bu programın, BSV Bülten'in 88. sayısı 80-82 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/246/1491/19_asir_ortodoks_rumlarinin_osmanli_tarihi_okumalari

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.