TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları

Erol Ölçer

24 Ocak 2015 Cumartesi 17:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bir Kitap Bir Yazar program serimizde bu ay Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları başlıklı kitabı çerçevesinde Erol Ölçer’ı misafir edeceğiz. Ölçer kitabında, 1927 senesinde hemen tamamı Osman Nuri Ergin tarafından verilen yeni mahalle/cadde/sokak isimlerinin çetelesini tutuyor ve hangi değişikliklere uğradığını başta Osman Nuri Ergin külliyatı olmak üzere pek çok kaynağa müracaat ederek önemli bir toplumsal hafıza çalışmasını dikkatlerimize sunuyor. 

* Erol Öçer,  Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları, İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2014.

http://www.zeytinburnu.bel.tr/Document/FileManager/Sehir-sokak-hafiza.pdf

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 87. sayısı 86-88 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/239/1448/sehir_sokak_hafiza_kuyulu_dan_bicki_yurdu_na_osman_nuri_ergin_ile_istanbul_sokak_adlari

EDİTÖRDEN

BİSAV YAZ PROGRAMI 2024

Batı Sonrası Dünya / Karşıtlıklar, Perspektifler ve Yeni Düzen Arayışları 3-7 Eylül 2024

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.