TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Ders ile Sohbet Arasında: XIX. Asır İstanbul’unda İlim ve Kültür Meclisleri

Şemsettin Şeker

16 Mart 2015 Pazartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bir Kitap Bir Yazar program serimizin bu ayki konuğu Ders ile Sohbet Arasında: On Dokuzuncu Asır İstanbul'unda İlim, Kültür ve Sanat Meclisleri* kitabının müellifi Şemsettin Şeker** olacak. Programda; resmî kurum ve dairelerden dinî ve sosyal çevrelere; memur, ulema ve şuara konaklarından musiki meclislerine uzanan geniş bir yelpazede, Osmanlı ilim, kültür ve sanat muhit ve meselelerinin merkezinde yer aldığı mahfiller üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz.

* Şemsettin Şeker,  Ders ile Sohbet Arasında: On Dokuzuncu Asır İstanbul'unda İlim, Kültür ve Sanat Meclisleri,  İstanbul: Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, 2013.

http://www.zeytinburnu.bel.tr/Document/FileManager/ders_sohbet%20.pdf

** Dr.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 87 sayısı 88-89 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/239/1449/ders_ile_sohbet_arasinda_on_dokuzuncu_asir_istanbul_unda_ilim_kultur_ve_sanat_meclisleri

EDİTÖRDEN

BİSAV YAZ PROGRAMI 2024

Batı Sonrası Dünya / Karşıtlıklar, Perspektifler ve Yeni Düzen Arayışları 3-7 Eylül 2024

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.