KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İngiliz Okulu’nun Düzen Kavramı ve Avrupa Birliği

Muzaffer Şenel

11 Mart 2017 Cumartesi 17:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM Tezat: Muzaffer Şenel: İngiliz Okulu’nun Düzen Kavramı ve Avrupa Birliği//11 Mart Cumartesi// 17:30

Mart ayı “Tezat” toplantı dizisi çerçevesinde İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim görevlisi Dr. Muzaffer Şenel’i misafir edeceğiz. Şenel, 2017 yılında tamamladığı “İngiliz Okulu’nun Düzen Kavramı ve Avrupa Birliği Uluslararası Düzeni 1992-2009” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecektir. Toplantı, 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 17.30’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

Muzaffer Şenel, Halen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir ve Modern Türkiye Çalışmaları Merkezi müdürlüğünü yürütmektedir. Kocaeli ve Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. EUROMESCO, TÜBİTAK ve Bölgesel Jean Monnet bursları ile Teleki Lázsló Enstitüsü (Macaristan Uluslararası İlişkiler Enstitüsü), Dış Politika Araştırmaları Merkezi, Jagiellonian Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi (Polonya), ve Oxford Üniversitesi, İslam Dünyası Araştırmalar Merkezi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Anlayış dergisinde Avrupa Birliği, Türk Dış Politikası ve Kıbrıs üzerine yazılar kaleme alan Şenel’in çeşitli kitap ve dergilerde yayımlanmış makaleleri vardır. Çalışma alanları güvenlik-kimlik-düzen ilişkisi, Türk dış politikası, Kıbrıs, Avrupa Birliği siyaseti ve uluslararası ilişkileri, Avrupa Birliği’nin Ortadoğu politikası ve komşuluk siyaseti üzerinde yoğunlaşmaktadır. Şenel’in danışmanlığını ve metin yazarlığını yaptığı “Unutulmuş Vakıf Mirasımız: Kıbrıs” başlıklı bir belgesel film çalışması ile editörlüğünü yaptığı iki kitabı vardır: Sadık Ünay ile birlikte derlediği Global Orders and Civilizations: Perspectives from History, Philosophy and International Relations ve Mesut Özcan ile birlikte derlediği Modernite ve Dünya Düzen(ler)i.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.