KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Arap Milliyetçiliğinden Arap Baharına Ortadoğu'da Bölgesel Krizler ve Suudi Arabistan'ın Rolü

Abdullah Enes Tüzgen

22 Haziran 2019 Cumartesi 16:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM: TEZAT: Arap Milliyetçiliğinden Arap Baharına Ortadoğu'da Bölgesel Krizler ve Suudi Arabistan'ın Rolü”, 22 Haziran Cumartesi// 16:00

Küresel Araştırmalar Merkezi, Haziran ayı Tezat toplantılarının konuğu İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyelerinden Abdullah Enes Tüzgen olacak. Tüzgen, University of Delaware’de 2019 yılında savunduğu “Normative Consensus and Regional Orders: Saudi Reaction to Systemic Crises in the Middle East” başlıklı tezi üzerinden bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 22 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 16.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Abdullah Enes Tüzgen lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji alanlarında (2008), yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı (2010). University of Delaware (A.B.D.) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde hazırladığı "Normative Consensus and Regional Orders: Saudi Reaction to Systemic Crises in the Middle East" başlıklı doktora tezini 2019 senesinde savundu. Şuanda İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde çalışmaktadır. İlgi alanları arasında uluslararası ilişkiler teorileri, Ortadoğu siyaseti, dış politika analizi ve bölgesel entegrasyon bulunmaktadır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 


 

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.