SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

AHMET ULUÇAY'IN HİKÂYESİ: KÜLLER VE KEMİKLER

5 Aralık 2015 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi’nin Aralık Ayı Kırkambar Kitap programının ilkinde Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filminin yönetmeni Ahmet Uluçay’ın yeni yayınlanan Küller ve Kemikler kitabına dair konuşmak için Hasanali Yıldırım’ı misafir ediyoruz. Çekimi tamamlanamayan Bozkırda Deniz Kabuğu filminin senaryo yazma sürecini içeren anlatısı Küller ve Kemikler ve Uluçay’ın Türk sinemasında bıraktığı izler üzerine söyleşeceğiz.

“Küller ve Kemikler, Uluçay’ın filmlerinin bir şerhi, içinde dünyadan azade yaşattığı Yakup’un anlatısıdır. Ne ironidir ki –oyunlarla, kurgularla çevrili dünyamızdan çok daha sahici bir vaadi taşıyan- öykünün sonu kayıptır. Tıpkı bir tarafı hep eksik kalan, tutunamayan Yakupların yarıda bırakılmaya zorlanmış anlatısı gibi, tıpkı Uluçay’ın bitirmeye ömrünü yetiremediği filmi gibi…” Küller ve Kemikler, Ahmet Uluçay, Hazırlayan Ayşe Pay, Küre Yayınları, Kasım 2015 (Takdim’den)

 

Tüm yitiklerimiz öykülerde yaşayabilir. Kim bilir, belki ileride, sinemada da yaşayabilir… İyi ki böyle bir tesellimiz var… Sinema biraz da bu değil mi zaten? Parmaklarımızın arasından su gibi dökülüp giden zamana karşı cılız da olsa bir direnme? Ölüme karşı aczimizden doğan bir karşı koyuş? Bir gün bir sinemamız olur. Bu kirlenmiş, bu sevmediğimiz dünyayı çevremizin dışına hapsedebiliriz.” Ahmet Uluçay, Küller ve Kemikler

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.