SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Bırakma Beni

Aida Begic

21 Eylül 2018 Cuma 16:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi Türk Sineması Araştırmaları Projesi işbirliğiyle Kırkambar Özel Etkinlik programı kapsamında yarın Bosnalı yönetmen Aida Begiç’i konuk ediyor. Yönetmenle, ülkemizde 21 Eylül 2018 Cuma günü gösterime girecek yeni filmi Bırakma Beni (2018) ve yeni projeleri üzerine konuşacağız. Türkiye-Bosna Hersek ortak yapımı filmin konusu şöyle:

“İsa, annesi öldükten sonra Suriyeli mülteciler için kurulmuş olan Şanlıurfa’daki bir yetimhaneye gönderilir. Orada Ahmad ve Motaz ile arkadaş olur. Ahmad, Suriye’de kaybolan babasıyla bir gün buluşacağına dair inancını hiç kaybetmemiştir. Bir gün ünlü olarak babasının dikkatini çekeceğini ve babasının kendisiyle gurur duyacağını hayal etmektedir. Motaz, yeniden evlenen annesi tarafından yetimhaneye terk edilmiştir. Bir ses yarışmasına katılmayı, annesi tarafından fark edilmenin ve ona kavuşabilmenin tek yolu olarak görmektedir.

Birbirlerine çok da düşkün olmayan bu üç arkadaş, karakterleri ve hayalleri bakımından birbirlerinden farklı olsalar da ortak bir noktada buluşurlar: Yetimhaneyi terk etmek ve yeni bir hayata başlamak. Bu hedef doğrultusunda para kazanmaya çalışan çocuklar, Balıklıgöl’de kağıt mendil satmaya başlarlar. Başlarda işler yolunda gider. Fakat İsa’nın borçlu olduğu Karaca isimli serseri, bu süreci baltalamaya başlar. Bu durumdan kurtulmak isteyen çocuklar birbirlerine daha sıkı sarılırlar. Ve hayatlarına mal olabilecek bütün bu tehlikeler karşısında sevgiyi, dostluğu ve umudu yeniden keşfederler.”

Not: Programın sunum dili İngilizce olup simultane tercüme yapılacaktır. 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.