KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Şaman ve Tengri: Bir "Bozkır Tarih Yazımı" Eleştirisi

Ahmet Demirhan

21 Eylül 2024 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Kitap-Makale: Ahmet Demirhan, “Şaman ve Tengri: Bir ‘Bozkır Tarih Yazımı’ Eleştirisi”, 21 Eylül 2024 Cumartesi 14:00 Şakir Kocabaş Salonu.

Küresel Araştırma Merkezi, Eylül ayı Kitap-Makale programımızın konuğu yazar, eleştirmen, sosyolog Ahmet Demirhan olacak. Ahmet Demirhan ile Dergah Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Şaman ve Tengri: Bir ‘Bozkır Tarih Yazımı’ Eleştirisi kitabı çerçevesinde Türkiyat literatürü içinde eski Türk tarihinin nasıl inşa edildiğini, Bozkır tarih yazımının kurucu figür, motif ve anlatılarının neler olduğunu müzakere edeceğiz. Toplantı, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 14.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Ahmet Demirhan, Ankara doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans ve dok­tora eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Modernlik ve postmodernlik ekseninde teolojinin aldığı biçimler üzerine çeşitli derlemeler hazırladı. Ha­len Batı’da vatan fikrinin gelişimi ile Doğu’da hakimiyet telakkilerinin teşekkülü üzerinde çalışıyor.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]  

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.