TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Akdeniz'de Osmanlı-İspanya Rekabeti, 1560-1574: Teşkilat, Denizgücü ve Savaş

Hüseyin Serdar Tabakoğlu

16 Mart 2017 Perşembe 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Mart ayı tez-makale sunumlarında konuğumuz Serdar Tabakoğlu* ile İstanbul Üniversitesi’nde tamamladığı doktora tezini** tartışacağız. Tabakoğlu çalışmasında, Akdeniz’de Osmanlı Devleti ile İspanya arasındaki rekabeti inceliyor. Osmanlı ve İspanyol imparatorluklarının karar verme mekanizmalarını, askeri-mali bürokrasilerini ve denizcilik altyapılarını denizgücü bağlamında karşılaştırmanın yanında Osmanlı denizgücünün kapasitesini ortaya koyabilmek için 1560-1574 yılları arasında Akdeniz’de gerçekleşen Osmanlı-İspanyol çatışmalarını ele alıyor.

 

*Dr., Kırklareli Üniversitesi

** Doktora Tezi, " Akdeniz'de Osmanlı-İspanya Rekabeti, 1560-1574: Teşkilat, Denizgücü ve Savaş", İstanbul Üniversitesi, 2016.

 

Bu programın, BSV Bülten'in 93. sayısı 90-92 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/274/1690/akdeniz_de_osmanli_ispanya_rekabeti_1560_1574_teskilat_denizgucu_ve_savas

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.